Atölyeler

Bahar Gören ‘le Okuma Atölyesi

Fotoğraf Grubu

”Uğraşıdan Öte, Yaşamdan Bir Parça… ”
Yaşadıklarımıza dair çıkan, kalan, bekleyen, sorulmamış cevapsız sorular, meraklar, heyecanlar.

Bir görüntüyü kaydetmek teknik bilgi ve uygulamaların yanında, toplumsal, sosyal, kültürel, tarihsel soru(n)lara, hayata ve çevreye duyarlı olmak, bunu gözlem, araştırma ve duygularla birleştirerek aktarmanın, çoğaltmanın, paylaşmanın ve yeniden kurgulamanın bir çeşit dilidir. Fotoğrafçı, biriktirdiklerini anlatmak için görüntüyü ve görsel hikaye dilini kullanır.

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Fotoğraf Grubu, yukarıdaki düşünceler ışığında, fotoğraf sanatının yaygınlaşması, ilgilenenlerin fotoğraf üretimlerine, projelerine danışmanlık yapılması amacıyla kurulmuştur.

Amacımızı gerçekleştirmeye çalışırken; yaşadığımız evreni, yakın çevremizi, kendimizi, insanı ve sair objektife düşen her şeyi fotoğraf yoluyla görmeyi, hissetmeyi, dönüştürmeyi, yeniden kurgulamayı ve kendimizi de anlamayı deneyimliyor olacağız.

Temel Fotoğrafçılık bilgileri yeterli olmayan Grup üyelerimiz için, başlangıçta, temel teknikler öğrenecek ve üzerinde çalışacağımız projelerle bu bilgileri, anlayarak uyguluyor olacağız.

Birlikte çalışacağımız ortak projeler geliştireceğiz. Ayrıca kendi projelerini geliştirmek isteyen üyelerimize, çalışmalarında danışmanlık desteği vermeyi de hedefliyoruz. Ve tabi üretilen işler, projeler solo ve grup sergileri ve gösterileri ile görünür olacak.

Fotoğraf Ustaları’nın, sunumları, söyleşileri, sergileri, grup üyelerinin daha çok kendilerini geliştirmelerine olanak verecek. Ustalar dönem dönem portfolyolarınızı değerlendirmek için sizlerle bir araya gelecekler.

Çıktığımız bu yolda, sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Siz de böyle bir Grubun  parçası olmak isterseniz, 31 Aralık 2019 tarihine kadar mail ile ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Haydi Ortak Yaşamı birlikte daha anlamlı kılalım…

Ön Kayıt ve sorularınız için;  ortakyasamfk@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.

Yoga Atölyesi

Eğitmen: Elif Akçay
Yoga pratiği binlerce yıllık gelenekten gelen, doğal ve benzersiz bir iyileşme, bütünleşme kaynağıdır. Yoga pratiğindeki kişi öncelikle kendi bedeni, nefesi ve zihniyle çalışmayı öğrenir; kendisiyle yakınlaşır.

ATÖLYE PROGRAMI

10 Mayıs 2019 Cuma
17 Mayıs 2019 Cuma
24 Mayıs 2019 Cuma
31 Mayıs 2019 Cuma

• Dersler saat 13:00’te başlıyor.
• Atölye vakıf lokalinde gerçekleşecektir.
• Yoga derslerine katılım ücreti ders başına 50 TL’dir. (Ayda 4 ders)

NOT: 50 TL karşılığında yoga minderinizi vakfımızdan temin edebilirsiniz. (İsteğe bağlı)

bilgi@ortakyasamvakfi.org

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı ve NEYYA Nükhet Eren Yaratıcı Yazarlık Atölyesi işbirliği ile yola çıkan Okuma Atölyemiz başlıyor. İlk bakışta tek başına gerçekleştirilen bir eylem gibi görünen okumanın, birlikte değerlendirildiğinde ortak ve yaratıcı bir keyfe dönüştüğünü beraber deneyimlemek istiyoruz.

Yaşamın kıyısındaki karakterlerle, kendi yaşamlarımızın kesiştiği, ayrıştığı yollardan geçerken; düşündüren, gülümseten, umutlandıran bir yolcuğa beraber çıkalım.

Ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz etkinliğimize kayıt yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

bilgi@ortakyasamvakfi.org

OKUMA ATÖLYESİNİN İLK TURUNDA OKUYACAĞIMIZ KİTAPLAR:
10 Aralık – Yabancı – Albert Camus
24 Aralık – Fareyi Öldürmek – İrfan Yalçın
7 Ocak – Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru – Heinrich Böll
21 Ocak – Martin Eden – Jack London
4 Şubat – Kıskanmak – Nahit Sırrı Örik
18 Şubat – Kumların Kadını – Kobo Abe

*Atölye on beş günde bir Pazartesi günleri 15.00 – 17.00 saatleri arasında Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda gerçekleştirilecektir.

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda Ses – Nefes ve Diksiyon Atölyesi başlıyor!

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı Nurdan Kalınağa eğitmenliğinde gerçekleştirilecek olan atölye Kasım ayından itibaren her Pazartesi 19.00- 21.00 saatleri arasında Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda.

Reklam Yazarlığı Atölyesi

Deneyimli reklam yazarı Süleyman Nebioğlu’nun eğitmenliğinde gerçekleştirilecek olan Reklam Yazarlığı Atölyesi yeni reklam yazarları yetiştirmeyi amaçlıyor. Pratik örnek ağırlıklı atölye 14 Kasım 2018- 3 Nisan 2019 tarihleri arasında 21 hafta boyunca her Çarşamba 17.00- 19.00 saatleri arasında Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda.

Başvurular için son gün: 13 Kasım 2018

Kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır.

Atölyeye 35 yaş altı herkes katılabilir.

bilgi@ortakyasamvakfi.org

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda Nurhan Örücü eğitmenliğinde Latin Dansları Atölyesi başlıyor!

Yeni başlayanlar için Salsa, Chacha, Bachata ve Kizomba eğitimlerini kapsayan atölye her Çarşamba 18.45- 20.00 saatleri arasında Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda.

Ücret: Aylık 150 TL

*Grup derslerine tek veya çift olarak katılabilirsiniz.

bilgi@ortakyasamvakfi.org

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda yeni sezon atölyeleri başlıyor !

İlki Senaryo Yazarlığı Atölyesi.

Deneyimli senarist Selcan Özgür’ün eğitmenliğinde ve sektörden tanınmış senarist ve yönetmenlerin katılımıyla gerçekleşecek olan atölye 16 hafta boyunca her Perşembe 19.30- 21.30 arası Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda.

İlk ders 25 Ekim Perşembe günü.
Kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır.
Ücret: Aylık 200 tl

Süleyman Nebioğlu ile “Reklam Yazarlığı Atölyesi” 22 Şubat- 17 Mayıs

13 hafta boyunca her Perşembe saat 17.00- 19.00 arasında vakıf merkezinde gerçekleştirilecek olan atölye yeni reklam yazarları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Hakkı Taşdemir ile “ Bilgi Teknolojileri Atölyesi” 12 Şubat- 30 Nisan

Her Pazartesi 16.30- 18.00 saatleri arasında vakıf merkezinde gerçekleştirilecek olan atölye katılımcılara temel bilgisayar, yazılım bilgisi, internet ve sosyal medya alanlarında eğitim vermeyi amaçlıyor.

Diksiyon ve Beden Dili Atölyesi – 20 Mart Salı 2018

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda Diksiyon ve Beden Dili Atölyesi Başlıyor! Yaşamla başa çıkmanın, kendimizi var etmenin en önemli aracı iletişimdir.
Güçlü bir iletişim için de hem bedenin hem dilin doğru aktarımına ihtiyaç vardır. Beden dili, en az konuşma dili kadar önem taşır. Avuç içleriniz terlemeden, heyecanınızı gizlemeden, etkili ve güzel konuşmayı başarabilirsiniz. “ Ben de varım! “ diyen herkesi atölyemize bekliyoruz.

Eğitim süresi 3 ay olup Salı günleri saat: 19.00-20.30 arasındadır.
Başlangıç Tarihi: 20 Mart Salı 2018
Son Başvuru: 19 Mart 2018